SD vill göra Ygeman historisk: ”Avgå”

Fredag 19 feb 2021

Anders Ygeman har redan fått avgå en gång. Nu vill SD göra honom till den förste minister som tvingas lämna två gånger efter DN:s avslöjande om elberedskapspengarna. ”Givet att dessa uppgifter stämmer, att Anders Ygeman har ljugit för riksdagen och för väljarna samt slösat bort hundratals miljoner av skattebetalarnas pengar, så kan han inte vara kvar som minister, då måste han avgå”, skriver Jimmie Åkesson i ett skriftligt uttalande.

På torsdagen avslöjade DN att Ygeman tillsammans med Svenska kraftnät i hemlighet skjutit till en miljard kronor av de nationella elberedskapspengarna för att lösa Stockholms akuta elproblem. Kostnaden för att lösa problemen var bara en fjärdedel. Pengarna gick till det privata bolaget Stockholm Exergi.

Läs mer: Ygeman (S) förnekade att elberedskapspengar har använts: ”Måste få konsekvenser”

Nu kräver Sverigedemokraterna Anders Ygemans avgång.

Läs mer>>>

%d bloggare gillar detta: