Studieförbund? Snarare bedrägeri-bankomater

Publicerad 22 feb 2021

Så mycket som 60 procent av skattekronorna till studieförbunden fuskas bort, enligt ny forskning. Det är dags att lägga ner Folkbildningsrådet. 

På Järvafältet i Stockholm blir studieförbunden lurade på miljonbelopp genom påhittade studiecirklar med deltagare som inte finns, rapporterade TV4 i augusti. Bara Studiefrämjandet tvingades stryka nära 300 000 fejkade studietimmar efter en intern genomlysning.

Folkbildningsrådet, den ideella organisationen som av hävd finansierar förbunden med skattemedel, lovade bättring. Man tvingade studieförbunden i Järva att betala tillbaka drygt fem miljoner kronor, införde en övre gräns på 480 studietimmar per person och år, och begärde att förbunden blir bättre på att kontrollera sig själva.

”Krafttagen” är ungefär lika rigorösa som de låter. 

Läs mer>>>

%d bloggare gillar detta: