Annie Lööf: ”Orimligt krav” att riksdagsledamöter ibland måste vara i riksdagen

Det är ett ”orimligt krav” att riksdagsledamöter ibland måste vara i riksdagen. Det anser Centerpartiets partiledare Annie Lööf, som nu efterlyser ännu mer hemarbete för riksdagsledamöterna.

Sedan mars förra året har riksdagspartiernas gruppledare kommit överens om att endast 55 ledamöter ska närvara vid varje votering på grund av coronapandemin. Det innebär att mindre än en sjättedel av ledamöterna behöver vara på plats vid varje voteringstillfälle. Vilka ledamöter de är beslutar respektive parti om.

Dessutom gäller hemarbete som ”huvudregel” för såväl riksdagsledamöter som tjänstemän i riksdagen, de flesta möten i utskott och nämnder sköts digitalt och vid riksdagsdebatter är det endast de som debatterar som får vara på plats.

Läs mer på https://samnytt.se/annie-loof-orimligt-krav-att-riksdagsledamoter-ibland-maste-vara-i-riksdagen/

%d bloggare gillar detta: