Hovrätten dömer Ramona Fransson att betala skadestånd till Näthatsgranskaren

Ramona Fransson. Foto: Privat

Publicerad: 21 maj, 2021,

I en dom från hovrätten för Västra Sverige den 20 maj åläggs Ramona Fransson att betala 5 000 kronor och 2 521 kronor i rättegångskostnader till Tomas Åberg, den så kallade Näthatsgranskaren. Ramona är en av de som stämts för att ha delat den artikel av Joakim Lamotte som han själv nu står åtalad för. Beslutet innebär att sanningsbevisning huruvida Åberg är en djurplågare och klandervärd på allehanda andra sätt inte kommer att höras – enligt hovrätten spelar sanningshalten ingen roll.

Hovrätten tillät inte Ramona Fransson att lägga fram bevisning för att de uppgifter om Tomas Åberg som hon delat i sociala medier är sanna. För att tillåta sådan sanningsbevisning skulle det först krävas att rätten kom fram till att det var försvarligt att Ramona hade spridit dessa uppgifter på nätet, och man kom alltså fram till motsatsen.

Läs mer>>> https://www.nyatider.nu/hovratten-domer-ramona-fransson-att-betala-skadestand-till-nathatsgranskaren/

%d bloggare gillar detta: