Illegal människosmuggling skulle inte fungera utan alla hjälporganisationer

2021-07-14
Staffan Thorsell
Saxat från Facebook

OCEAN VIKING, Offshore supply vessel, IMO 8506854 | Vessel details |  BalticShipping.com
Ocean Viking
Illegal människosmuggling skulle inte fungera utan alla hjälporganisationer samt det enorma flöde av pengar som krävs. Plus aningslösa människor som inte förstår att det handlar om människosmuggling.
Plus alla aningslösa som vill hjälpa och frälsa, oftast kvinnor med bultande hjärtan.
Plus en passiv journalistkår som antingen inget begriper eller inte vill rapportera.
Det handlar om olagligheter, falska identiteter, mutor till olika mellanhänder och stora pengar i omlopp.
Här en del av kedjan.
Ocean Viking är ett norskt fartyg som tidigare har varit supplyfartyg till oljeplattformarna i Nordsjön. Supply betyder tillförsel. Fartyget transporterade allt vad oljeplattformarna behövde. Stålrör, vajrar, containrar, förnödenheter.
Nu ingår fartyget istället i smugglingskedjan. Och en norsk redare tjänar pengar.
Ocean Viking var byggd 1986, vilket i dag innebär ett gammalt fartyg.
Normal driftstid för ett handelsfartyg är 20 år. Efter 30 år brukar hälften av ett fartygs mekaniska delar vara utbytta. Slitaget inom en sådan tuff bransch som sjöfart är enormt. Högteknologisk effektivitet blir allt svårare att uppnå ju äldre ett fartyg blir.
Här inträder ett dilemma för fartygsägaren. Säljer han fartyget till en konkurrent så kan denne konkurrera på marknaden. Låter han hugga upp fartyget (skrota) så blir inkomsten låg. Endast priset på metall.
Den optimala ekonomiska lösningen är att hitta ett helt nytt användningsområde som inte kräver toppeffektivitet. Den humanitära flyktingorganisationen SOS Mediterranee räddar flyktingar ute på Medelhavet.
2019 chartrade (hyrde) organisationen Ocean Viking.
Salerno, the phases of disembarkation from the rescue ship Aquarius managed  by the NGO SOS Mediterranee and Doctors Without Borders in the port of  Salerno with 1004 migrants including 240 children rescued
Ocean Vikings ägare ansvarar för en driftsbesättning på 9 man. Jag bedömer att det är enligt ett avtal som heter tidsbefraktning (time charter). SOS Mediterranee har därutöver sjukvårdspersonal och räddningspersonal ombord.
Totalt 31 personer.
Tittar man på Ocean Vikings lönsamhetskurvor så var siffrorna kraftigt fallande från 2015 till 2018. Men därefter pekar lönsamhetskurvan som en raket mot himlen.
Företagets lönsamhet är Meget god.
Företagets likvididitet Meget God
Företagets soliditet Meget God.
Flyktingsmuggling är big business.
Men var kommer pengarna ifrån?
Det vet vi inte.
Enligt aktiebolagslagen måste företagen vara transparenta. Det är därför jag kan plocka fram uppgifter om Ocean Viking Aksjeselskap från Norge. Men hjälporganisationer omfattas inte av aktiebolagslagen. Inom globalismen har en ny finansieringsstruktur bildats. Nationerna står oftast inte som ansvariga för olika verksamheter. Dessa verksamheter utförs istället av NGO (Non governmental organization) Icke statliga organisationer.
Exempelvis Röda korset och Rädda Barnen.
Men de kan inte kontrolleras. I de organisationerna har vi ingen insyn.
NGO får sina pengar från EU, FN och olika länder. Därefter går pengarna inte att spåra. Flyktingar betalar pengar till förhärdade flyktingsmugglare för sin resa från Afrika till den svenska Försäkringskassan.
Human Rights At Sea :180 survivors on board the Ocean Viking - Blue Economy  - موقع بحري شامل
Jag tror priset från Afrika och Mellanöstern ligger runt 70 000 kronor per flykting.
Utskeppning sker bland annat från Libyen på Afrikas nordkust. Påminner om slavhandeln på 1700-talet, med den skillnaden att båtarna är i sämre skick i dag än för drygt 200 år sedan.
Men i transportkedjan ingår även Ocean Viking som en säkerhetsuppbackning.
Får flyktingbåtarna problem hjälps de av Ocean Viking utanför Libyens kust och transporteras till Sicilien. Där tar den sicilianska maffian över och sköter nästa del av flyktingtranporten. Flyktingsmugglarna tillåter inte att Ocean Viking får operera direkt från Libyen. I Libyen står tre stridande parter mot varandra och alla vill ha pengar för flyktingarna. De strider mot varandra som gängkriminella i Sverige. Men den italienska maffian på Sicilien är mer öppet tillmötesgående.
Ocean Viking ligger för närvarande för ankar utanför Augusta i Sicilien. Så ser en länk ut i den flyktingsmuggling som antagligen kommer att öka igen.
Flyktingpengar hamnar alltså i den lilla norska orten Steinsland i Øygardens kommun väster om Bergen ute i havsbandet. Intäkter ligger runt 50 miljoner kronor per år. Varifrån kommer pengarna?
I slutändan är det de svenska skattebetalarna som betalar genom försörjning till flera hundratusen flyktingar i Sverige som inte har något arbete. Tyvärr tror jag inte att den svenska vänstern har en aning om hur denna samvetslösa kapitalistiska verksamhet fortskrider.
De vill inte heller veta att deras godhet är ren cynism.

En tanke på “Illegal människosmuggling skulle inte fungera utan alla hjälporganisationer”

  1. Ja det här var ju intressant läsning. Det finns knappast något som är i närheten lika lönsamt att använda gamla båtar till, bortsett då från ren narkotikasmuggling.

    Gilla

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: