Svenska makthavares kryperi inför USA

Svenska makthavares kryperi inför USA

Den här artikeln 23/9 av Tommy Frost har först publicerats på .
Synapze


Svenska makthavares kryperi inför USA.

Nu får det vara nog med de svenska makthavarnas återkommande kryperi inför USA och dess olika spion- och säkerhetsorganisationer.

Tidigare har ”vår” utrikesminister Ann Linde snabbt lagt locket på vad gäller företaget Crypto AG i Schweiz där Sverige och USA:s underrättelsetjänst CIA samarbetade med att ta fram spionprogram som såldes till andra länder och som Sverige och USA sedan kunde plocka fram uppgifter från.

Så här skrev SVT Nyheter 2020-02-20

”Ett krypteringsföretag med svenska kopplingar ska under mer än 50 år ha förmedlat underrättelseinformation från minst 120 länder till CIA. Operationen har kallats en av kalla krigets bäst bevarade hemligheter.”

Nu sker det åter igen. Och ”vår” Försvarsminister Peter Hultquist som vid två tillfällen i Rapport lovat att redovisa allt för riksdagens Försvarsutskott om den amerikanska underrättelsetjänsten NSA:s underrättelseverksamhet (via NATO medlemmen Danmark) och spioneri på svenska riksdagsledamöter, företag och svenska intressen.

Två gånger har han alltså kallats in till riksdagens Försvarsutskott utan att redovisa någon information.
Idag hade han kallats till Försvarsutskottet en tredje gång (20210923) för informera riksdagens försvarsutskott. Han säger sig inte ha någon information och ber sedan försvarsutskottet att nu måste vi gå vidare.

Jag anser att dessa ministrar genast ska avsättas och åtalas för landsförräderi genom att gå främmande makts (USA) ärenden och undanhålla viktig information för Sveriges folkvalda, information som hela det svenska folket nu kräver fullständig klarhet i och om.

Förtroendet för er två är förbrukat.
Det Socialdemokratiska partiets trovärdighet är fläckad.

Ann Linde måste avgå!
Peter Hultquist måste avgå!


Relaterat

Stora risker i Peter Hultqvists försvarspolitik.
Peter Hultqvist ute på mycket tunn is…
Bör Hultqvist avgå/avskedas? Den svenska regeringens farliga utrikes- och säkerhetspolitik.
Peter Hultqvist vill minska yttrandefriheten – får kritik av pressombudsmannen.
Avsätt utrikesminister Ann Linde! Bra ide?!

%d bloggare gillar detta: