Är en invasion på G?

Kan vara en bild av text där det står ”Regeringen Ärendeförteckning! regeringssammanträde 2021-11-11 Underprotokoll A Nr 48 Infrastrukturdepartementet Expeditionschefen Fredrik Ahlén Föredragande: statsrädet Ygeman Ärende: 1 Ansökan om tillstand till luftfarti regelbunden trafik pả sträckan Minsk Stockholm/ Arlanda v.v. I2021 I2021/02747 2 Tilläggtill beslut om godkännande av överenskommelse om utväsling av tillstand för internationella vägtransporter mellan Sverige och Ryssland samt utväxling av sảdana tillstand I2021/02155 /02155”

Varför förstöra en bra story med faktakoll?”, twittrar Ygeman.
 
”EU beslutade om sanktioner mot Belarus för ett halvår sedan. Sanktionerna förhindrar belarusiskt flyg från att trafikera luftrum och flygplatser i unionen. Det hindrar dock inte flygbolag från att ansöka om sådana linjer. En sådan begäran från ett flygbolag avslogs idag av regeringen”, fortsätter han.
Ann Linde: ”Cyniskt spel med människor som insats”
 
Det är det belarusiska flygbolaget Belavia-Belarusian Airlines som fortsätter förbjudas att trafikera sträckan mellan Stockholm och Minsk.
 
”Belarus politiska ledning bedriver ett cyniskt spel med människor som insats”, säger utrikesminister Ann Linde (S) i ett uttalande som skickats till TT.
Den 25 maj återkallade Transportstyrelsen trafiktillståndet för flygbolaget för flygningar mellan Sverige och Belarus.
%d bloggare gillar detta: