Alla partier utom SD nobbade antirasistiskt seminarium – ointresserade när svenskar drabbas

På torsdagen anordnade ett nätverk i riksdagen ett antirasistiskt seminarium. Intresset och uppslutningen för sådana event brukar vara stort men den här gången uteblev samtliga riksdagspartier utom SD. Skälet till utevaron var att fokus för seminariet låg på den eskalerande svenskfientliga rasism som seglat upp som ett dominerande inslag i rasismproblematiken i Sverige.

Sverige toppar alla mätningar som världens minst rasistiska land. Men det finns ett undantag och en blind fläck där detta inte stämmer – den svenskfientliga rasismen. Fenomenet har ökat lavinartat på senare tid och tar sig, vid sidan av den mer dolda strukturella svenskdiskrimineringen i samhället, ofta våldsamma uttryck.

”En skymf mot offren” att övriga partier uteblev

I inslaget intervjuas även SD-riksdagsledamoten Tobias Andersson som tagit initiativ till nätverket mot svenskfientlighet. Han menar att fenomenet måste upp på den politiska dagordningen och pekar bland annat på att exempelvis skrivningar om hatbrottsmotiv som ska ge strängare straff inte träffar gärningspersonerna när hatet är riktat mot svenskar.

Tobias Andersson kallar det ”en skymf mot offren” att övriga riksdagspartiet inte deltog i seminariet. Utevaron från seminariet och ointresset för frågan hos de övriga partierna menar Andersson beror på att motsatsen indirekt skullevara ett erkännande av att man ”kapitalt har misslyckats med invandringen och integrationen i Sverige”.

Sverigedemokratiske riksdagsledamoten och tidigare riksdagens vice talman Björn Söder som talade vid seminariet uttrycker på fredagen även han kritik mot att övriga partier uteblev och därmed signalerar att de inte tar det allvarliga och växande problemet på allvar.

 

%d bloggare gillar detta: