Flera C-politiker kopplas till pedofili

2021-12-20

UPPGIFTER: Federley fortsätter träffa barnvåldtäktsmannen

Vid sidan om Federleys samröre med barnvåldtäktsmannen har flera andra politiker i Centerpartiet kopplats till pedofili.

I mitten av juni i år dömdes småländska centertoppen Erik Paulsson till fängelse för systematiska barnvåldtäkter mot en flicka. Övergreppen ska enligt rättshandlingarna ha pågått under flera år när flickan gick i mellanstadiet.

I slutet av förra året kunde Samnytt avslöja hur den skånska kommuntoppen Christer Yrjas huserade två dömda pedofiler på sin gård i Tomelilla. Yrjas lämnade sina politiska uppdrag efter våra artiklar.

Vi har även uppmärksammat att centerpartisten Niklas Wellholt i slutet på oktober förra året dömdes för två fall av sexuellt ofredande mot barn nio och elva år gamla som åkte rullskridskor i Kungsbacka. Detta efter att ha blottat och klämt på sitt könsorgan framför barnen.

I april förra året rapporterade vi om 63-årige Denny Olofsson i Lindome som vid sidan om sitt uppdrag som centerpartistisk nämndeman och värdegrundsexpert våldtog en minderårig flicka flera gånger.

År 2018 kunde vi rapportera att 44-årige Bo Gunnar Hedlund, bosatt i Grythyttan och invald i kommunfullmäktige i Hällefors sedan flera mandatperioder tillbaka, sexuellt utnyttjat en minderårig flicka som var inneboende i familjen som fosterhemsplacerad, ett brott som han dömdes till fängelse för.

%d bloggare gillar detta: