KUNGEN I BRÅK MED MINISTER EFTER BLÖT MIDDAG

20 April 2022
https://stoppapressarna.se/kungligt/kungen-i-brak-med-morgan-johansson-efter-blot-middag-pa-slottet

När det bjöds till fest dög de minsann.
Morgan Johansson smorde kråset på kungens representationsmiddag på slottet.
Efter den blöta middagen hamnade justitieministern i bråk med kungen som bara ville skydda Silvia.

Kung Carl Gustaf, 75, bjöd in till en fin och trevlig representationsmiddag på slottet nyligen.

Det var den första stora middagen sedan den förhatliga coronpandemin bröt ut i mars förra året.

Middagen var synnerligen trevlig och extra roligt var det att se prinsessan Christina, 78, på plats, vilket Allt om Kungligt har rapporterat om.

Kungens älskade storasyster har ju haft allvarliga hälsoproblem och i princip dragit sig undan det offentliga helt och hållet.

På slottet strålade det dock om prinsessan och hennes alltid lika glade man Tord ”Tosse” Magnuson, 81, höll humöret uppe på de andra gästerna trots att han var gipsad om ena foten efter skidolycka.

Justitieminister Morgan Johansson, 51, (S) var på plats, han vederfors den stora äran att ha drottning Silvia, 78, till bordet. Den skånske politikern är känd för att vara matglad, han har även en viss klädsam rondör – han är ju från Skåne gubevars.

Det gick inte att ta miste på att den rutinerade politikern njöt av sällskapet och maten – han smorde verkligen kråset. Det var en generös middag med rikligt med tillhörande dryck, det är inte fel att kalla den för en tämligen blöt middag.

Därför är det med viss förvåning och sorg monarkister nu tvingas konstatera att justitieministern har hamnat i öppen konflikt med kung Carl Gustaf. Skåningen vill vid ett tronskifte avskaffa flera allmänna flaggdagar. Både drottningens födelsedag och kronprinsessan Victorias, 44, namnsdag ska inte längre vara allmän flaggdag om toppsossen får bestämma.

I regeringens proposition ”Ett modernt offentligt belöningssystem och de allmänna flaggdagarna” som överlämnades till riksdagen den 13 april framgår tydligt att politikern vill köra över vår monark – fullständigt.

Den enda kungliga flaggdagar som svenska folket ska få njuta av efter nästa tronskifte är ”regentens födelsedag och tronföljarens födelsedag från det år tronföljaren fyller 18 år”, rapporterar Expressen.

Både hovet och Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, vill behålla flaggdagarna vilket framgår med all önskvärd tydlighet i deras remissvar till regeringen.

– Hovet uttalar en viss tveksamhet till att avskaffa den allmänna flaggdagen på nuvarande kronprinsessans namnsdag efter ett tronskifte. Hovet anför att det kan diskuteras huruvida de omständigheter som kommittén anför är tillräckliga för att avskaffa etablerade allmänna flaggdagar på kungliga namnsdagar och poängterar att kronprinsessans namnsdag regelmässigt leder till viss offentlig uppmärksamhet, står det i propositionen.

Och mycket riktigt kronprinsessan Victorias namnsdag brukar ju vara festlig med vaktparad vid slottet och hälsningar till folket.

Men etter värre är det faktum att stackars drottning Silvia inte ska få uppmärksammas när hon fyller år.

– Hovet förordar liksom bland andra SLU att den allmänna flaggdagen på drottning Silvias födelsedag behålls under hennes livstid. Hovet anför i det här avseendet att den är väl känd bland allmänheten och att det är motiverat att hon, även efter ett eventuellt tronskifte, hedras på detta sätt under sin livstid, skriver hovet i sitt remissvar.

Regeringen har dock slagit dövörat till – man vill avskaffa flaggdagarna och kör därmed över kungen. Kanske det här kan bli en stor valfråga till hösten?

%d bloggare gillar detta: